Ada Colau: “Contra l’homofòbia, educació”

Després de l’assassinat de 49 persones en una discoteca gai a Orlando, l’educació en valors es fa més necessària que mai

Ada Colau en roda de premsa

l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau // Foto: Abel Lacruz

Text i fotografies:   Abel Lacruz

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presenta el projecte “Diversitat en curt”, dirigit a educar l’alumnat de primària i secundària en el respecte a la diversitat afectiva i sexual i assegura que “La diversitat no s’ha d’excusar, s’ha de celebrar”. Isabel Coixet signa un dels cinc curtmetratges que tracten diferents realitats de caràcter gai, lèsbic, bisexual i transsexual i que serviran com a material audiovisual per a fomentar el respecte a la diversistat a les aules.

Colau, mare d’un nen en edat escolar, ha destacat la importància d’introduir valors educatius com el respecte a la diferència. Tant les agressions i el bulling que segueixen tenint lloc a les escoles i el carrer com la recent matança de 49 persones a la discoteca gai Pulse d’Orlando indiquen, adverteix l’Alcaldessa, que “Encara que hi ha hagut una evolució a nivell legal, encara estem lluny de la normalitat. No només cal reaccionar davant les agressions sinó que s’ha de prevenir la discriminació educant els nens i joves”.

Els realitzadors dels curtmetratges // Foto: Abel Lacruz

Els realitzadors dels curtmetratges // Foto: Abel Lacruz

Els cinc curtmetratges aborden diferents àmbits LGTBI com el de la transsexualitat, realitat que els darrers anys està cada cop més present en el debat social, o el de les famílies formades per dues mares o dos pares. A la realitzadora Isabel Coixet se li afegeixen d’altres directors com Iñaki Lacuesta, Judith Colell, Carla Subirana o Miguel Bosch. Colau ha destacat la necessitat de fer extensible els curtmetratges de “Diversitat en curt” a tots els centres educatius possibles.

Els curts, que s’estrenaran en el festival de cinema LGTBI de Barcelona Fire!! Durant els mesos de juny i juliol, estaran disponibles properament per a la comunitat educativa. A més de l’Ajuntament de Barcelona, la iniciativa ha estat recolzada per la fundació “La casa y el mundo” y per la gentilesa dels realitzadors, que no han cobrat honoraris pel seu treball.

Posted in actualidad, Uncategorized and tagged , , , , , , .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *